Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

31 Aralık 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Yeni yılın tüm insanlığa ve ülkemize barış, mutluluk getirmesi dileğiyle yeni yılınız kutlu olsun.DAMAK TADI....

DAMAK TADI

Enginar fava:Malz.5 adet enginar
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet kuru soğan
1 kesmeşeker
yarım limonsuyu
2 çay kaşığı tuz
dereotu
YAPILIŞI:
Ayıklanmış temiz kılçıksız enginarlarınızı dörde bölün kararmaması için limonlu suya koyun.Zeytinyağını tencereye koyun.Sudaki enginarları yıkayıp tencereye alın.Soğanı soyup dörde bölüp onuda ekleyin.Tuz,şeker katın,limon sıkın.Üzerini üç parmak geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın.Enginarlar pişip yumuşayınca suyununda çoğunu çekmiş olacak.Hafif sulu kalan favanın altını kapatıp blender dan çekin.Dereotlarının birazını ince ince kıyıp favaya ekleyin.Birazını üzeri için ayırın.Karışımı servis tabağına alıp zeytinyağı ve dereotuyla süsleyip dolaba kaldırın.Biraz soğuyunca servis yapın.
DAMAK TADI...

30 Aralık 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

Kozalak pasta:malz.500 gr.lık nesquik kahvaltılık kakaolu gevrek
2 paket ülker sütlü çikolata
2 yemek kaşığı bal
1 tepeleme yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı kakao
üzeri için pudraşekeri
YAPILIŞI:
Nesquik paketinin yarısını bir kaseye alın.Bu beklerken diğer tarafta benmari usulü malzemeleri eritin.
Bir tencereye su koyun altını yakın ,içine cezve yada sütlük koyun bu cezveye çikolataları kırın ,bal ,
margarin, kakao ekleyip eritin.Bu karışım katı olursa margarin ekleyin.Boza kıvamında olması gerekiyor.
Bu karışımı kasede bekleyen kahvaltılık gevreklerle bir güzel karıştırın.Elinize limon sıkacağını alın çukur kısmına bu karışımdan kaşıkla bir güzel doldurun daha sonra bir tabağa ters çevirin.
Gevrekler bitene kadar bu işleme devam edin.Biraz dolapta kendini toplaması için bekletin.Yaklaşık yirmi adet kozalak çıkacak.Daha sonra servis tabağına alıp pudraşekeri serpip servis edin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Ispanaklı gül börek:Malz.4 adet yufka
1 kg.ıspanak
1 tatlı kağığı tuz
2 yemek kaşığı toz tarhana
1/2 su bardağı zeytinyağ
1/2 su bardağı su
1 adet yumurta
YAPILIŞI:
Ispanakları yıkayıp saplarını ve yapraklarını ayrı ayrı doğrayın.Yapraklara tarhana ve tuz katıp elinizle karıştırın.Bir kasede su ile zeytinyağını karıştırın.Birinci yufkayı düz bir zemine yayın yağlı su sürüp dörde bölün.Her parçanın geniş kısmına ıspanaktan koyun ve genişden dar kısma doğru rulo yapın sonrada içe çevirerek gül şekli verin.Her yufkaya aynı işlemi yapın börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.
DAMAK TADI...

29 Aralık 2015 Salı

DAMAK TADI

SEBZE YATAĞINDA ANTRİKOT:Malz.1 kg antrikot
1 büyük soğan
1 büyük domates
2 adet büyük sivri biber
1 yemek kaşığı tereyağ
2-3 kaşık sıvı yağ
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Etleri önce yağsız tavada biraz mühürleyin.Diğer tarafta tereyağ ve sıvı yağı tencereye koyun.Soğanı piyazlık doğrayın bir kaç dakika kavurun.Daha sonra kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış sivri biberleri ekleyin biraz daha kavurun.Bu sebzelerin üzerine mühürlenmiş etleri dizin.Etlerin üzerini geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın.Pişmesi biraz zaman alacak.Etler yumuşayınca altını kapamadan bir kaç dakika önce tuz karabiber serpin.Pişince altını kapatıp yanında pilav ,patates yada başka bir garnitür ile servis yapın.
DAMAK TADI...

28 Aralık 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Fırında muska böreği:Malz.3 adet yufka
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
içi için peynir maydanoz karışımı
üzeri için 1 yumurta sarısı
çörekotu
YAPILIŞI:
Birinci yufkayı düz bir zemine yayın.Su ve yağı bir kasede karıştırın,fırça ile bu yağlı su karışımından yufkaya sürün.Daha sonra yufkayı ikiye katlayın yine yağlı su sürün.Dört parmak genişliğinde şeritler kesin.Her parçaya peynir maydanoz karışımlı harç koyun.Muska şeklinde karşılıklı kenarlar denk gelecek biçimde katlayın.Yağlı kağıt serilmiş ya da margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizin.Diğerlerine de aynı işlemi yapın.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpip 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.
DAMAK TADI...

26 Aralık 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Zeytınyağlı kereviz:Malz.1 kg.kereviz
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı pirinç
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
1 büyük kuru soğan
1 limon
YAPILIŞI:
Kerevizleri soyup 1/2 limon sıktığınız limonlu suda kararmaması için bekletin.Diğer tarafta küp küp doğranmış soğanları yağda pembeleştirin.Havuçları ister uzun ister halka şeklinde doğrayıp ilave edin.İki su bardağı su katın su kaynayınca limonlu suyuyla beraber kerevizleri katın.Pirinç, tuz, şeker ve birkaç dal kereviz yaprağı koyup pişmeye bırakın.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Sarımsaklı kekikli ekmek:Malz.1/2 su bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
3 tatlı kaşığı kekik
12 küçük dilim ekmek
üzeri için hellim peyniri
YAPILIŞI:
Bir kaseye yağı koyun içine sarımsakları doğrayın ,kekiği katın.Ekmeklerin bir tarafını bu karışıma batırıp yağlı kağıt serilmİş fırın tepsisine dizin.Kalan karışımı ekmeklere kaşıkla pay edin.Üzerlerine hellim peyniri dilimi koyup 200 derecedeki fırına verin.Üzerleri kızarınca fırından alıp sıcak sıcak servis yapın.DAMAK TADI...

25 Aralık 2015 Cuma

DAMAK TADI

Elmas Kurabiye:Malz.125-150 gr. kadar tereyağ
1 çay bardağı pudraşekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartmatozu
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kadar nutella
3-4 yemek kaşığı kadar toz şeker
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki tereyağını bir kaba alın.Yumurta ,pudraşekeri ,vanilya,kakao ekleyin elinizle karıştırın.Unu azar azar ekleyin ,kabartmatozunu katıp yoğurun.Un az gelirse biraz daha eklersiniz.Hamuru ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp tozşekere batırıp margarinle yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Ortalarına parmağınızla bastırıp çukurlar açın.175 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun,yaklaşık 20 dakikada pişiyorlar.Pişen kurabiyeleri çıkarıp biraz soğutun.Daha sonra krema sıkacağına koyduğunuz nutellaları kurabiyelerin üzerindeki çukurlara doldurun.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Kaşarlı Domatesler.Malz.1 büyük domates.(Kişi sayısına göre miktarı ayarlayabilirsiniz.)
4 yemek kaşığı kadar kaşar peyniri
tuz
YAPILIŞI:
Domatesleri halka şeklinde bir parmak kalınlığında kesin.Sıvıyağ ile yağlanmış fırın tepsisine koyun.Tuz serpin ve rende kaşarları koyup 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.DAMAK TADI...

23 Aralık 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

Acılı Tavuk Kanadı:Malz.1 kg tavuk kanadı
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
karabiber
kırmızı toz biber
Yapılışı:Tavuk kanatlarını iyice yıkayın ve süzün. Ayrı bir kapta nişastayı, yumuşamış tereyağını, domates salçasını, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi karıştırın. Tavuk kanatlarını içine atıp, iyice sosa bulanmalarını sağlayın. En az 1 saat buzdolabında bekletin. Bu bekleme sırasında sosu hazırlayın. Soğanları incecik kıyıp, zeytinyağında çevirin. Rendelenmiş domatesi ekleyin. İnce kıyılmış sarmısak, pul biber, kekik, soya sosu ve tuzu karıştırın. 1 çay bardağı su eklemesiyle,10 dakika pişirin. Sosta beklemiş tavuk parçalarını teflon tavada kızartın. Servis tabağına alıp, sosla birlikte servis yapın.DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Badem Kaplı Tavuk:Malz.400 gr. tavuk göğüs eti
1/2 su bardağı dövülmüş badem
1/3 su bardağı dövülmüş mısır gevreği
1 yemek kaşığı kuru maydanoz
Tuz, sarımsak tozu
3 yemek kaşığı yağsız süt
Yapılışı:Tavuk göğüslerini parmak kalınlığında dilimleyin. Derin bir kapta badem, mısır gevreği, tuz ve sarımsak tozunu karıştırın. Tavukları önce süte batırıp daha sonra bademli karışımın içinde yuvarlayın. Alimünyum folyo serilmiş fırın tepsisine yan yana dizin. 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. İçlerinin pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkarın. Yanında süzme yoğurt ile servis yapın.DAMAK TADI...

20 Aralık 2015 Pazar

DAMAK TADI

Ekmek üzeri patatesli bakla püresi:Malz.400 Gram Kuru Bakla
Yeteri kadar Maydanoz
Yeteri kadar Defne Yaprağı
Yeteri kadar Kereviz ve Kekik Garnitürü
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet Patates
60 Mililitre Zeytin Yağı
1 Adet Limon Suyu
6 Dal Taze Nane
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Kızartılmış Ekmek
Yapılışı: 
Kuru baklaları bir gece önceden soğuk suda bekletin. Suyunu süzüp baklaları büyük bir tencereye alın. Kabuğu soyulmuş patates, soğan, su ve aromatik otları baklalara ekleyin. 2 litre kaynar suyu ekleyip 10 dakika pişirin. Ateşi kısın ve baklalar rahatça ezilecek kıvama gelene kadar pişirin. Suyu süzüp karışımı püre halinde ezin. Zeytinyağı ekleyip karıştırın. Kızartılmış ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırın. Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Haluj:Malz.750 Gram Un (Hamur İçin)
2 Tatlı kaşığı Tuz (Hamur İçin)
Yeteri kadar Ilık Su (Hamur İçin)
1 Adet Kuru Soğan (İçi İçin)
Yarım çay bardağı Zeytin Yağı (İçi İçin)
1 Çorba kaşığı Pulbiber (İçi İçin)
2 Kilogram Haşlanmış Patates (İçi İçin)
3 Çorba kaşığı Tereyağı (Sos İçin)
3 Tatlı kaşığı Pulbiber (Sos İçin)
Yeteri kadar Yoğurt (Sos İçin)
Yapılışı: 
Unu ve tuzu karıştırın. Ilık suyu azar azar ekleyerek poğaça hamurundan biraz daha sert (mantı hamuruna yakın) bir hamur yapın. Hamuru 3 bezeye ayırın ve bezelerin üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirin.
Soğanı yemeklik doğrayın, tavaya alıp yarım çay bardağı zeytinyağında soğanları öldürün.
1 yemek kaşığı pul biberi ekleyip karıştırın. Püre haline getirilmiş patateslerle pul biberli soğanları karıştırın.
Dinlendirilmiş hamur bezelerinin her birini 2 mm kalınlığında (mantıdan biraz daha kalın) 40 cm çapında açın. Bunlardan daireler kesin (daireler için en işe yarayanı nescafe kavanozlarının kapağı).
Dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun.
Dairelerin orijinal kapatma şekli saç örgüsü ama siz iki ucunu birleştirip sıkı sıkı bastırarak da kapatabilirsiniz. (Hamurların tamamen yapıştığından emin olun, yoksa patatesler dökülebiliyor.)
Halujları kağıt havlu serilmiş bir tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin.
Derince bir tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatın.
Su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz atın.
Her bezeden çıkan halujları arasıra tahta kaşıkla karıştırarak tek seferde haşlayın (tencerenin ağzını kapatmayın).
Pişen halujları kevgirle sudan alın.
Sos için tereyağını eritip pul biberle karıştırın.
Servis tabağındaki halujları bu sosla karıştırın ve yoğurtla servis yapın.DAMAK TADI...

18 Aralık 2015 Cuma

DAMAK TADI

Patates Pizzası:Malz.2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
1 Adet Kuru Soğan
4 Adet Sivri Biber
3 Adet Sosis
1 Adet Sucuk
2 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Yeteri kadar Tuz
patates
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Pulbiber
Yapılışı: 
Zeytin yağında soğan ve biberi öldürün. Sosisi ve sucuğu ekleyip
Patatesleri ekleyip 1-2 kez karıştırın. Tuzu ve baharatları ekleyin. Arada karıştırarak patatesler pişene kadar bekleyin.
Malzemeyi fırın kabına alın, üzerine kaşarı yayıp 200C'de kaşarlar eriyene kadar pişirin.DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Ispanaklı Pizza:Malz.800 Gram Ispanak
1 Adet Kuru Soğan
2 Çorba kaşığı Margarin
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
1 Diş Sarımsak
2 Adet Domates
500 Gram Labne Peyniri
10 Adet Yeşil Zeytin
2 Adet Yumurta
50 Gram Parmesan Peyniri
Yarım Limon
Bir Miktar Sıvıyağ (Kalıp İçin)
300 Gram Un (Pizza Tabanı İçin)
150 Gram Margarin (Pizza Tabanı İçin)
Yeteri kadar Tuz (Pizza Tabanı İçin)
1 Adet Yumurta (Pizza Tabanı İçin)
1 Adet Yumurta Sarısı (Pizza Tabanı İçin)
Bir Miktar Un (Pizza Tabanı İçin)
Yapılışı:
Un, margarin, bir tutam tuz, yumurta ve yumurta sarısını bir kasede hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Ardından buzdolabına yerleştirip 30 dakika soğmasını bekleyin.
Ispanağı yıkayıp iri iri doğrayın. Soğanı soyup küp küp doğrayın.
Bir tencerede 1 çorba kaşığı margarini kızdırın. Soğanı ekleyip kavurun. Ardından ıspanağı ekleyip hafifçe pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın.
Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Zeytinleri dilimleyin. Sarımsağı soyup ezin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Labne peynirini 2 yumurtayla çırpın. Tuz, karabiber, sarımsak, iki tatlı kaşığı limon suyu ve biraz rendelenmiş limon kabuğu ekleyin.
Bir pasta kalıbını yağlayıp bir miktar un serpin. Hamuru, kenarlardan 1-2 cm taşacak şekilde pasta kalıbına yerleştirin. Çatal ile hamurda küçük delikler açın. Fırında 5 dakika pişirin.
Ispanaklı karışımı zeytinlerle birlikte peynirli karışıma ekleyin. Oluşan malzemeyi pizza tabanının üzerine yayın. Domates küplerini de üzerine serpip tuzlayın. Parmesan peyniri ve kalan margarini pizzanın üzerine dağıtın.
Fırında 45 dakika kadar pişirin. Ispanaklı pizza piştikten sonra kısa bir süre dinlendirin ardından dilimleyip servis yapın.DAMAK TADI...

17 Aralık 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Beypazarı Sarması:Malz.200 Adet Asma Yaprağı
2 Su Bardağı Pirinç
2 Adet Kuru Soğan
2 Dal Taze Soğan
150 Gram Kıyma
1 Çorba kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı kaşığı Karabiber
2 Tatlı kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Sıvıyağ
Yarım Demet Taze Nane
Yarım Demet Dereotu
Yarım Demet Maydanoz
Yapılışı: 
Taze yaprakları sertliğine göre haşlayın, süzgece çıkarın. (Salamura yaprak da kullanılabilir.)
Taze soğan, nane, maydanoz, dereotu, kuru soğanı ince kıyın. Yıkanmış pirinci kıyma, tuz, karabiber, salçayla iyice karıştırın.
Harca bir su bardağı su katın. Yaprağın damarlı kısmı masaya gelecek şekilde serin. Enlemesine az miktarda iç koyup, önce üste, sonra sağdan soldan kapatıp rulo yaparak sarın.
Sarmaları tencereye düzgünce dizin. Üzerine ayçiçek yağı ve 1,5 su bardağı su gezdirin. Üste porselen bir tabak kapattıktan sonra, tencerenin kapağını kapatın.
Orta ateşte 10 dakika piştikten sonra, kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis edin.DAMAK TADI..

DAMAK TADI

Ankara Tavası:Malz.700 Gram Kuşbaşı Et
4 Adet Domates
4 Adet Sivri Biber
2 Adet Kuru Soğan
2 Kase Arpa Şehriye
2 Çorba kaşığı Domates Salçası
Yeteri kadar Sıvıyağ
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Yapılışı: 
Tencereye eti ve yağı koyup etler pembeleşinceye kadar bekleyin.
İnce doğradınız soğanları ve salçayı ekleyin
Et yumuş aşıncaya kadar haşlayın
Etin suyunu süzüp bir kenara koyun
Önceden ıslattığınız pirinci derin bir fırın kabına koyun
Et suyu, eritilmiş yağ, tuz, karabiberi ekleyip kaynatın
Et suyunu pirincin üstüne dökün
Haşlanmış etleri pirincin üstüne koyun
160 derece fırında pirincin suyu bitinceye kadar yaklaşık 40-50 dakika kaynatın
Sıcak olarak servis yapın...DAMAK TADI...

16 Aralık 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

Türkistan Pilavı:Malz.1 Kilogram Pirinç
400 Gram Havuç
400 Gram Kuru Soğan
Yarım Paket Teremyağ
600 Gram Kuzu Sotelik Et
2 Çorba kaşığı Domates Salçası
2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
1 Çorba kaşığı Tereyağı
Yapılışı: 
Pirinçleri ıslatın.
Havuçları rendeleyin.
Soğanları el ile küçük küçük doğrayın 
Terem yağı eritip soğanları içine koyun ve 1-2 dakika kavurun. Üzerine et ilave edin, kendi suyu ile pişirin (etler bıraktığı suyu çeksin, eğer et hala sertse biraz sıcak su ekleyin).
Pişmesine yakın havuç koyun. Et ile beraber pişirmeye devam edin.
2 kaşık salçayı, tuzu, arzuya göre biraz kara biberi ve haşlanmış nohutları tencere ekleyin.
Daha önceden ıslattığınız baldo pirinci ilave edip, malzemenin üstünü bir serçe parmağı kalınlığında geçecek şekilde sıcak su ilave edin.
Önce biraz hızlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çektirin.
Üstüne tereyağını parça parça koyarak demlenmeye bırakın.
Servis öncesi pilavı iyice karıştırarak büyükçe bir kase içine koyun ve servis tabağına ters çevirin.
Yanına turşu veya domates, salatalık ve ayranla servis yapın.DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Yeşil Mercimekli Erişte:Malz.1 Dal Pırasa
1 Adet Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
80 Gram Dana Jambon
3 Çorba kaşığı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Nane
1 Çorba kaşığı Domates Salçası
400 Gram Domates
400 Mililitre Etsuyu
200 Gram Yeşil Mercimek
500 Gram Erişte
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Kaşar Peyniri
Yapılışı: 
Pırasayı yıkayıp ayıklayın, ardından ince halkalar halinde doğrayın. Soğan ve sarımsağı soyup küp küp doğrayın. Jambonu küçük küpler halinde doğrayın.
Sıvıyağı kızdırıp jambonu hafifçe kavurun. Pırasa, soğan, sarımsak ve naneyi ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ilave edip hafifçe kavurduktan sonra küp küp doğranmış domatesi ve et suyunu ekleyin. Son olarak mercimeği ekleyip 30-35 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Pişme süresinin son on dakikasında erişteyi tuzlu suda haşlayın. Soğuk su ile durulayıp süzün.
Mercimekli sosu tuzlayıp erişte ile harmanlayın. Kaşar peynirini rendeleyip eriştenin üzerine serpin ve servis yapın.DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Bulgurlu Lahana (Kelem) Sarması:Malz.2 Kase Bulgur
4 Adet Kuru Soğan
1 Çorba kaşığı Tereyağı
Yeteri kadar Nane
Yeteri kadar Reyhan
Yeteri kadar Domates Salçası
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
1 Adet Lahana
3 Su Bardağı Su
Yapılışı: 
Lahanaları haşlayın. Soğan ve salçayı yağda kavurun.
Üzerine bulguru ilave edin. Baharatları katıp tatlandırın.
Yapılan içi, lahanaların içine koyarak sarın.
Sardığınız dolmaları tencereye dizin.
Tencerenin içine 3 su bardağı su ekleyin.
Lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin.DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Aş Çorbası:Malz.500 Gram Yeşil Mercimek
150 Gram Kesme Makarna
2 Çorba kaşığı Domates Salçası
2 Çorba kaşığı Tereyağı
1 Litre Su
2 Çorba kaşığı Tuz
1 Çorba kaşığı Tereyağı (Sosu İçin)
1 Çorba kaşığı Reyhan (Sosu İçin)
1 Tatlı kaşığı Pulbiber (Sosu İçin)
Yapılışı: 
Yeşil mercimeği yıkayıp haşlayın ve suyunu süzün.
Tencereye önce yağı, salçayı ve tuzu koyup, üzerine su ekleyin.
Biraz kaynadıktan sonra mercimeği ilave edin.
15 dakika kaynadıktan sonra da makarnayı ekleyin. 10 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra ayrı bir tavada tereyağını eritip, içine pul biber ve reyhanı ekleyin. Sıcak çorbanın üzerine döküp servis yapın.DAMAK TADI...

15 Aralık 2015 Salı

DAMAK TADI

Fırında Sebzeli Balık:Malz.4 Adet Çipura
2 Adet Kabak
4 Diş Sarımsak
2 Adet Kuru Soğan
4 Adet Domates
3 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
4 Dilim Limon
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Yapılışı: 
Balıkları temizleyip yıkayın.
Kabakları temizleyip ince uzun çubuklar halinde dilimleyin.
Sarımsak, soğan ve domatesleri soyup halka halka dilimleyin.
Balıkları eşit büyüklükte 4 alüminyum folyonun üzerine alıp kabak, domates, limon, soğan ve sarımsağı paylaştırın.
Üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Sütlü Ispanak Çorbası:Malz.750 Gram Ispanak
2 Adet Patates
25 Gram Tereyağı
4 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
1 Adet Kuru Soğan
2 Su Bardağı Sıcak Süt
1 Su Bardağı Tavuk Suyu
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
2 Dilim Tost Ekmeği (Üzeri İçin)
Yapılışı:
Patatesleri soyup küp doğrayın. Haşlayıp süzün. Ezerek püre haline getirin. Ispanakları ayıklayıp yıkayın. Süzüp kaynar suda 5 dakika bekletin ve süzgece alın. Ispanakların suyunu elinizle sıkıp doğrama tahtası üzerinde ince dograyın. Blender'dan geçirip püre haline getirin. Soğanı soyup rendeleyin.Tereyağı ve zeytinyağını tencerede ısıtın. Rendelenmiş soğanı ilave edip kavurun. Patates ve ıspanak pürelerini ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber, et suyu ve sıcak sütü ilave edip arada bir karıştırarak 20 dakika pişirin. Tost ekmeklerini küp şeklinde dograyın ve fırın ızgarasında kızartın. Çorbayı kaselere paylaştırın. Üzerine ekmeklerden serpiştirerek sıcak servis yapın.
DAMAK TADI...