Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Aralık 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Ankara Tavası:Malz.700 Gram Kuşbaşı Et
4 Adet Domates
4 Adet Sivri Biber
2 Adet Kuru Soğan
2 Kase Arpa Şehriye
2 Çorba kaşığı Domates Salçası
Yeteri kadar Sıvıyağ
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Yapılışı: 
Tencereye eti ve yağı koyup etler pembeleşinceye kadar bekleyin.
İnce doğradınız soğanları ve salçayı ekleyin
Et yumuş aşıncaya kadar haşlayın
Etin suyunu süzüp bir kenara koyun
Önceden ıslattığınız pirinci derin bir fırın kabına koyun
Et suyu, eritilmiş yağ, tuz, karabiberi ekleyip kaynatın
Et suyunu pirincin üstüne dökün
Haşlanmış etleri pirincin üstüne koyun
160 derece fırında pirincin suyu bitinceye kadar yaklaşık 40-50 dakika kaynatın
Sıcak olarak servis yapın...DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder