Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Aralık 2015 Cuma

DAMAK TADI

Kabak cipsleri:Malz.2 Adet Kabak
1 Çay Bardağı Galeta Unu
1 Çay Bardağı Parmesan Peyniri
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 Çay Kaşığı Sarımsak Tozu
Yarım çay bardağı Süt
Yeteri kadar Karabiber
1 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
Yapılışı:
Galeta unu, rendelenmiş parmesan peyniri veya rendelenmiş eski kaşar peyniri, tuz, kırmızı toz biber, sarımsak tozu ve karabiberi küçük bir kasede harmanlayın.
Kabakları bol suyla yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Keskin bir bıçakla ince dilimleyin. Hazırladığınız dilimleri önce süte daha sonra peynirli ve baharatlı karışıma bulayın. Kabak dilimlerini içine zeytinyağı sürülmüş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Kabak cipslerini yanında sarımsaklı yoğurt veya domatesli bir sosla servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder