Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Aralık 2015 Salı

DAMAK TADI

Bezelyeli Pilav ve Tavuk:Malz.1 Adet Bütün Tavuk
1 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
1 Adet Kuru Soğan
4 Diş Sarımsak
2 Çay Kaşığı Kırmızı Biber
2 Su Bardağı Amerikan Pirinci
Yarım Su Bardağı Üzüm Sirkesi
2 Su Bardağı Tavuk Suyu
1 Çay Kaşığı Safran
1 Su Bardağı Dondurulmuş Bezelye
Yarım Çay Kaşığı Tuz
4 Çay Kaşığı Biber
2 Adet Defne Yaprağı
1 Tutam Nane
Yapılışı:
Tavukları yıkayıp kurulayın, tuz ve biberle çeşnilendirin. 3 cm derinliğinde bir tavada yağı kızdırın ve 12 dakika boyunca tavukları kızgın yağda çevirin. Maşa yardımıyla tavukları bir tabağa alın.
2 çorba kaşığı yağı tavaya koyun ve soğanı, üzüm sirkesini ve tuzu ekleyin. Orta ateşte 7 dakika kadar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sarımsak, kırmızıbiber ve pirinci ekleyin ve 1 dakika karıştırarak pişirin. İçine tavuk suyunu, safranı ve defne yaprağını atın. Tavuğu pirincin içine yerleştirin.
Üzeri kapalı olarak yaklaşık 15 dakika pirinç yumuşayıncaya kadar ve suyun çoğu çekilinceye kadar pişirin. Ateşten alın ve bezelyeleri, tuzu ve biberi ekleyin. Tavanın ağzını kapatın ve 10 dakika bekletin. Defne yaprağını çıkarın. Taze kıyılmış maydanozla servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder