Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Aralık 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

Yeşil Mercimekli Erişte:Malz.1 Dal Pırasa
1 Adet Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
80 Gram Dana Jambon
3 Çorba kaşığı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Nane
1 Çorba kaşığı Domates Salçası
400 Gram Domates
400 Mililitre Etsuyu
200 Gram Yeşil Mercimek
500 Gram Erişte
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Kaşar Peyniri
Yapılışı: 
Pırasayı yıkayıp ayıklayın, ardından ince halkalar halinde doğrayın. Soğan ve sarımsağı soyup küp küp doğrayın. Jambonu küçük küpler halinde doğrayın.
Sıvıyağı kızdırıp jambonu hafifçe kavurun. Pırasa, soğan, sarımsak ve naneyi ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ilave edip hafifçe kavurduktan sonra küp küp doğranmış domatesi ve et suyunu ekleyin. Son olarak mercimeği ekleyip 30-35 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Pişme süresinin son on dakikasında erişteyi tuzlu suda haşlayın. Soğuk su ile durulayıp süzün.
Mercimekli sosu tuzlayıp erişte ile harmanlayın. Kaşar peynirini rendeleyip eriştenin üzerine serpin ve servis yapın.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder