Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Aralık 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

Türkistan Pilavı:Malz.1 Kilogram Pirinç
400 Gram Havuç
400 Gram Kuru Soğan
Yarım Paket Teremyağ
600 Gram Kuzu Sotelik Et
2 Çorba kaşığı Domates Salçası
2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
1 Çorba kaşığı Tereyağı
Yapılışı: 
Pirinçleri ıslatın.
Havuçları rendeleyin.
Soğanları el ile küçük küçük doğrayın 
Terem yağı eritip soğanları içine koyun ve 1-2 dakika kavurun. Üzerine et ilave edin, kendi suyu ile pişirin (etler bıraktığı suyu çeksin, eğer et hala sertse biraz sıcak su ekleyin).
Pişmesine yakın havuç koyun. Et ile beraber pişirmeye devam edin.
2 kaşık salçayı, tuzu, arzuya göre biraz kara biberi ve haşlanmış nohutları tencere ekleyin.
Daha önceden ıslattığınız baldo pirinci ilave edip, malzemenin üstünü bir serçe parmağı kalınlığında geçecek şekilde sıcak su ilave edin.
Önce biraz hızlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çektirin.
Üstüne tereyağını parça parça koyarak demlenmeye bırakın.
Servis öncesi pilavı iyice karıştırarak büyükçe bir kase içine koyun ve servis tabağına ters çevirin.
Yanına turşu veya domates, salatalık ve ayranla servis yapın.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder