Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Aralık 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Cevizli Briyoş:Malz.5 Su Bardağı Un
1 Paket Maya
1 Adet Yumurta
1 Adet Yumurta Akı
2 Çorba kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz
100 Gram Margarin
Yarım Su Bardağı Ilık Süt
1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz
1 Su Bardağı Kuru Üzüm
1 Adet Yumurta Sarısı (Üzeri İçin)
Yapılışı: 
Un ve mayayı karıştırın. 1 yumurta, 1 yumurta akı, toz şeker, tuz, margarin ve ılık sütü ekleyip iyice yoğurun.
Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 20-25 dakika dinlendirin. Ceviz ve kuru üzümü ilave edip tekrar yoğurun.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde toplar kopartın, yuvarlayıp yağlanmış tepsiye sıralayın.
Her topun ortasına parmağınızla bastırıp çukur oluşturun ve bu çukura fındık büyüklüğünde yuvarlanmış hamur parçası yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 30 dakika daha dinlendirin ve 180 C'de 15-20 dakika pişirin.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder