Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

8 Aralık 2015 Salı

DAMAK TADI

Acılı Karnabaharlı Makarna:Malz.225 Gram Düdük (Penne) Makarna
2 Çorba kaşığı Tereyağı
2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
1 Adet Kuru Soğan
3 Diş Sarımsak
2 Çay Kaşığı Pulbiber
1 Adet Karnabahar
Yarım Su Bardağı Parmesan Peyniri
3 Çorba kaşığı Kıyılmış Maydanoz
3 Çorba kaşığı Limon Suyu
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Öğütülmüş Tane Karabiber
Yapılışı:
Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin. Tenceredeki sudan bir bardak ayırıp kalanı süzün.
Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın. Tereyağını tencerede hafif kahverengileşmeye başlayana kadar eritin.
Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar karamelize olana kadar (7 dakika) kavurun.
Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir süre daha (5 dakika) pişirin.
Makarnadan ayırdığınız suyun dörtte üçünü karnabaharlara ekleyin. Karnabaharlar yumuşayana kadar (5 veya 7 dakika) pişirin. Su az gelirse kalanı da ekleyin.
Tencereye makarnaları ekleyin. Peyniri, maydanozu ve limon suyunu ilave edin. Tuz ve karabiber serperek hemen servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder