Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

7 Aralık 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Balık Köftesi:Malz.500 Gram Mezgit
1 Avuç Kıyılmış Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
Yeteri kadar Kimyon
1 Çorba kaşığı Limon Suyu
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Mısır Unu
Yeteri kadar Sıvıyağ (Kızartmak İçin)
Yapılışı:
Mezgit balığının omurgasını çıkarın. Bıçak yardımıyla derisini ve etini sıyırarak birbirinden ayırın. Etini bıçakla keserek kıyma haline getirin ve bir kaseye koyun.
Üzerine maydanozu, yeşil soğanı, baharatları ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
Etten, erik büyüklüğünde toplar yaparak, avuç içinizde yuvarlayın. Mısır ununa bulayıp, iyice kızmış sıvı yağda nar gibi olana kadar kızartın.
Kağıt havluya çıkarıp, yağını süzdürün.
Roka, maydanoz ve limon dilimleriyle süslenmiş bir tabakta servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder