Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Aralık 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Beypazarı Sarması:Malz.200 Adet Asma Yaprağı
2 Su Bardağı Pirinç
2 Adet Kuru Soğan
2 Dal Taze Soğan
150 Gram Kıyma
1 Çorba kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı kaşığı Karabiber
2 Tatlı kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Sıvıyağ
Yarım Demet Taze Nane
Yarım Demet Dereotu
Yarım Demet Maydanoz
Yapılışı: 
Taze yaprakları sertliğine göre haşlayın, süzgece çıkarın. (Salamura yaprak da kullanılabilir.)
Taze soğan, nane, maydanoz, dereotu, kuru soğanı ince kıyın. Yıkanmış pirinci kıyma, tuz, karabiber, salçayla iyice karıştırın.
Harca bir su bardağı su katın. Yaprağın damarlı kısmı masaya gelecek şekilde serin. Enlemesine az miktarda iç koyup, önce üste, sonra sağdan soldan kapatıp rulo yaparak sarın.
Sarmaları tencereye düzgünce dizin. Üzerine ayçiçek yağı ve 1,5 su bardağı su gezdirin. Üste porselen bir tabak kapattıktan sonra, tencerenin kapağını kapatın.
Orta ateşte 10 dakika piştikten sonra, kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis edin.DAMAK TADI..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder