Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

30 Aralık 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

Ispanaklı gül börek:Malz.4 adet yufka
1 kg.ıspanak
1 tatlı kağığı tuz
2 yemek kaşığı toz tarhana
1/2 su bardağı zeytinyağ
1/2 su bardağı su
1 adet yumurta
YAPILIŞI:
Ispanakları yıkayıp saplarını ve yapraklarını ayrı ayrı doğrayın.Yapraklara tarhana ve tuz katıp elinizle karıştırın.Bir kasede su ile zeytinyağını karıştırın.Birinci yufkayı düz bir zemine yayın yağlı su sürüp dörde bölün.Her parçanın geniş kısmına ıspanaktan koyun ve genişden dar kısma doğru rulo yapın sonrada içe çevirerek gül şekli verin.Her yufkaya aynı işlemi yapın börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder