Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Aralık 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Bağlama Poğaçası:Malz.2 Su Bardağı Ilık Süt
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Sıvıyağ
2 Adet Yumurta Akı
1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
2 Tatlı kaşığı Tuz
1 Tatlı kaşığı Kabartma Tozu
50 Gram Yaş Maya
Alabildiği Kadar Un
Yeteri kadar Beyaz Peynir (İçi İçin)
Yeteri kadar Maydanoz (İçi İçin)
Yeteri kadar Rendelenmiş Kaşar Peyniri (Üzeri İçin)
Yeteri kadar Susam (Üzeri İçin)
Yeteri kadar Çörek Otu (Üzeri İçin)
Yeteri kadar Ay Çekirdeği (Üzeri İçin)
2 Adet Yumurta Sarısı (Üzeri İçin)
Yapılışı: 
Mayayı ılık sütte eritin. Yoğurma kabına bir miktar unu alıp tuz, şeker ve kabartma tozu ile karıştırın. Eriyen mayayı azar azar una ekleyin. Bir elinizle yoğururken diğer elinizle yavaş yavaş yoğurdu, yağı ve yumurta beyazlarını ekleyin. Bu arada gerektikçe un ilave edin. Un yeterli gelince hamuru bir süre daha yoğurun. Daha sonra üzerine bir bez örterek oda sıcaklığında 1-1,5 saat bekletin.
Hamur kabarınca 1-2 defa daha yoğurun. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp açın. İçine 1 tatlı kaşığı maydanozlu peynirden koyup iyice kapatın ve rulo yapın. Bu ruloyu biraz esneterek düğüm atın. Düğümü yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Bu işlemi hamur bitene kadar tekrar edin.
Fırını 225C'ye getirin. Isınınca fırını kapatın. Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çok az rendelenmiş kaşar serpin. Daha sonra karıştırdığınız çörek otu, susam ve ay çekirdeğini serpin. Tepsiyi kapalı haldeki fırında 5 dakika bekletin. Tepsi hala içinde iken fırın ısısını 225C'ye getirin. Poğaçaların üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder