Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Aralık 2015 Cuma

DAMAK TADI

Ispanaklı Pizza:Malz.800 Gram Ispanak
1 Adet Kuru Soğan
2 Çorba kaşığı Margarin
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
1 Diş Sarımsak
2 Adet Domates
500 Gram Labne Peyniri
10 Adet Yeşil Zeytin
2 Adet Yumurta
50 Gram Parmesan Peyniri
Yarım Limon
Bir Miktar Sıvıyağ (Kalıp İçin)
300 Gram Un (Pizza Tabanı İçin)
150 Gram Margarin (Pizza Tabanı İçin)
Yeteri kadar Tuz (Pizza Tabanı İçin)
1 Adet Yumurta (Pizza Tabanı İçin)
1 Adet Yumurta Sarısı (Pizza Tabanı İçin)
Bir Miktar Un (Pizza Tabanı İçin)
Yapılışı:
Un, margarin, bir tutam tuz, yumurta ve yumurta sarısını bir kasede hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Ardından buzdolabına yerleştirip 30 dakika soğmasını bekleyin.
Ispanağı yıkayıp iri iri doğrayın. Soğanı soyup küp küp doğrayın.
Bir tencerede 1 çorba kaşığı margarini kızdırın. Soğanı ekleyip kavurun. Ardından ıspanağı ekleyip hafifçe pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın.
Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Zeytinleri dilimleyin. Sarımsağı soyup ezin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Labne peynirini 2 yumurtayla çırpın. Tuz, karabiber, sarımsak, iki tatlı kaşığı limon suyu ve biraz rendelenmiş limon kabuğu ekleyin.
Bir pasta kalıbını yağlayıp bir miktar un serpin. Hamuru, kenarlardan 1-2 cm taşacak şekilde pasta kalıbına yerleştirin. Çatal ile hamurda küçük delikler açın. Fırında 5 dakika pişirin.
Ispanaklı karışımı zeytinlerle birlikte peynirli karışıma ekleyin. Oluşan malzemeyi pizza tabanının üzerine yayın. Domates küplerini de üzerine serpip tuzlayın. Parmesan peyniri ve kalan margarini pizzanın üzerine dağıtın.
Fırında 45 dakika kadar pişirin. Ispanaklı pizza piştikten sonra kısa bir süre dinlendirin ardından dilimleyip servis yapın.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder