Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Aralık 2015 Salı

DAMAK TADI

Sütlü Ispanak Çorbası:Malz.750 Gram Ispanak
2 Adet Patates
25 Gram Tereyağı
4 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
1 Adet Kuru Soğan
2 Su Bardağı Sıcak Süt
1 Su Bardağı Tavuk Suyu
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
2 Dilim Tost Ekmeği (Üzeri İçin)
Yapılışı:
Patatesleri soyup küp doğrayın. Haşlayıp süzün. Ezerek püre haline getirin. Ispanakları ayıklayıp yıkayın. Süzüp kaynar suda 5 dakika bekletin ve süzgece alın. Ispanakların suyunu elinizle sıkıp doğrama tahtası üzerinde ince dograyın. Blender'dan geçirip püre haline getirin. Soğanı soyup rendeleyin.Tereyağı ve zeytinyağını tencerede ısıtın. Rendelenmiş soğanı ilave edip kavurun. Patates ve ıspanak pürelerini ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber, et suyu ve sıcak sütü ilave edip arada bir karıştırarak 20 dakika pişirin. Tost ekmeklerini küp şeklinde dograyın ve fırın ızgarasında kızartın. Çorbayı kaselere paylaştırın. Üzerine ekmeklerden serpiştirerek sıcak servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder