Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

29 Aralık 2015 Salı

DAMAK TADI

SEBZE YATAĞINDA ANTRİKOT:Malz.1 kg antrikot
1 büyük soğan
1 büyük domates
2 adet büyük sivri biber
1 yemek kaşığı tereyağ
2-3 kaşık sıvı yağ
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Etleri önce yağsız tavada biraz mühürleyin.Diğer tarafta tereyağ ve sıvı yağı tencereye koyun.Soğanı piyazlık doğrayın bir kaç dakika kavurun.Daha sonra kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış sivri biberleri ekleyin biraz daha kavurun.Bu sebzelerin üzerine mühürlenmiş etleri dizin.Etlerin üzerini geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın.Pişmesi biraz zaman alacak.Etler yumuşayınca altını kapamadan bir kaç dakika önce tuz karabiber serpin.Pişince altını kapatıp yanında pilav ,patates yada başka bir garnitür ile servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder