Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

31 Aralık 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Enginar fava:Malz.5 adet enginar
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet kuru soğan
1 kesmeşeker
yarım limonsuyu
2 çay kaşığı tuz
dereotu
YAPILIŞI:
Ayıklanmış temiz kılçıksız enginarlarınızı dörde bölün kararmaması için limonlu suya koyun.Zeytinyağını tencereye koyun.Sudaki enginarları yıkayıp tencereye alın.Soğanı soyup dörde bölüp onuda ekleyin.Tuz,şeker katın,limon sıkın.Üzerini üç parmak geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın.Enginarlar pişip yumuşayınca suyununda çoğunu çekmiş olacak.Hafif sulu kalan favanın altını kapatıp blender dan çekin.Dereotlarının birazını ince ince kıyıp favaya ekleyin.Birazını üzeri için ayırın.Karışımı servis tabağına alıp zeytinyağı ve dereotuyla süsleyip dolaba kaldırın.Biraz soğuyunca servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder