Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

3 Aralık 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Ağzı Açık Böreği:Malz.2 Su Bardağı Un
300 Gram Haşhaş Yağı
3 Adet Patates
2 Adet Kuru Soğan
Yeteri kadar Su
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Nane
Yeteri kadar Tuz
Yapılışı:
Böreğin harcı için patatesleri yıkayıp haşlayın ve bir kaşıkla döverek ezin.
Soğanları bir Borcam tencerede yağ ile kavurup patatesin üzerine dökün.
Bu harcın içine tuz, nane ve karabiber serptikten sonra, bir kenara koyup bekletin.
Unu eleyip tuz ve su ile yoğurarak hamur yapın. 10-15 dakika dinlendirip 4 parçaya kesin ve tekrar yoğurun.
Her parçayı oklava ile açıp, her yufkaya yağ ile karıştırılmış haşhaş sürün.
Dörde katlayıp tekrar açın, yine yağlayıp büyük kareler halinde kesin.
Her kareye harcını koyup karşılıklı kenarları üst üste kapatın. Uçlar açık kalmalı.
İçini yağladığınız borcam kare fırın tepsisine koyup üzerlerine haşhaş yağını sürün.
180 c’ye getirilerek önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder