Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Aralık 2015 Cuma

DAMAK TADI

Domates soslu ayvanet:Malz.5 Su Bardağı Un
1 Paket Kuru Maya
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Zeytin Yağı
1 Su Bardağı Ilık Süt
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Su
Yeteri kadar Sıvıyağ (Kızartmak İçin)
3 Adet Domates (Sos İçin)
1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber (Sos İçin)
1 Kase Yoğurt (Sos İçin)
1 Su Bardağı Krema (Sos İçin)
3 Diş Sarımsak (Sos İçin)
1 Çorba kaşığı Zeytin Yağı (Sos İçin)
Yeteri kadar Tuz (Sos İçin)
Yapılışı:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp kuru maya ve şekeri ilave ederek harmanlayın. Zeytinyağı,ılık süt,yumurta, su ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortam da iki misli kabarıncaya kadar bekletin.
Sos için domateslerin kabuklarını soyun. Çekirdeklerini temizleyip rendeleyin. 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp rendelenmiş domatesleri kavurun. Tuz ve şeker ekleyip tatlandırın. Sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ayrı bir kasede yoğurt, krema ve ezilmiş sarımsakları iyice çırpın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ayçiçeği yağını derin bir tavada kızdırıp hamurları kızartın. Kağıt bir havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
Kızartmış olduğunuz hamurları geniş bir servis tabağına alın. Üzerine isteğe göre sırasıyla kremalı yoğurt ve domatesli sostan gezdirerek dökün. Soğutmadan sıcak ya da ılık servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder