Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Aralık 2015 Cuma

DAMAK TADI

Elmas Kurabiye:Malz.125-150 gr. kadar tereyağ
1 çay bardağı pudraşekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartmatozu
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kadar nutella
3-4 yemek kaşığı kadar toz şeker
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki tereyağını bir kaba alın.Yumurta ,pudraşekeri ,vanilya,kakao ekleyin elinizle karıştırın.Unu azar azar ekleyin ,kabartmatozunu katıp yoğurun.Un az gelirse biraz daha eklersiniz.Hamuru ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp tozşekere batırıp margarinle yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Ortalarına parmağınızla bastırıp çukurlar açın.175 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun,yaklaşık 20 dakikada pişiyorlar.Pişen kurabiyeleri çıkarıp biraz soğutun.Daha sonra krema sıkacağına koyduğunuz nutellaları kurabiyelerin üzerindeki çukurlara doldurun.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder