Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Aralık 2015 Pazar

DAMAK TADI

Haluj:Malz.750 Gram Un (Hamur İçin)
2 Tatlı kaşığı Tuz (Hamur İçin)
Yeteri kadar Ilık Su (Hamur İçin)
1 Adet Kuru Soğan (İçi İçin)
Yarım çay bardağı Zeytin Yağı (İçi İçin)
1 Çorba kaşığı Pulbiber (İçi İçin)
2 Kilogram Haşlanmış Patates (İçi İçin)
3 Çorba kaşığı Tereyağı (Sos İçin)
3 Tatlı kaşığı Pulbiber (Sos İçin)
Yeteri kadar Yoğurt (Sos İçin)
Yapılışı: 
Unu ve tuzu karıştırın. Ilık suyu azar azar ekleyerek poğaça hamurundan biraz daha sert (mantı hamuruna yakın) bir hamur yapın. Hamuru 3 bezeye ayırın ve bezelerin üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirin.
Soğanı yemeklik doğrayın, tavaya alıp yarım çay bardağı zeytinyağında soğanları öldürün.
1 yemek kaşığı pul biberi ekleyip karıştırın. Püre haline getirilmiş patateslerle pul biberli soğanları karıştırın.
Dinlendirilmiş hamur bezelerinin her birini 2 mm kalınlığında (mantıdan biraz daha kalın) 40 cm çapında açın. Bunlardan daireler kesin (daireler için en işe yarayanı nescafe kavanozlarının kapağı).
Dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun.
Dairelerin orijinal kapatma şekli saç örgüsü ama siz iki ucunu birleştirip sıkı sıkı bastırarak da kapatabilirsiniz. (Hamurların tamamen yapıştığından emin olun, yoksa patatesler dökülebiliyor.)
Halujları kağıt havlu serilmiş bir tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin.
Derince bir tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatın.
Su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz atın.
Her bezeden çıkan halujları arasıra tahta kaşıkla karıştırarak tek seferde haşlayın (tencerenin ağzını kapatmayın).
Pişen halujları kevgirle sudan alın.
Sos için tereyağını eritip pul biberle karıştırın.
Servis tabağındaki halujları bu sosla karıştırın ve yoğurtla servis yapın.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder