Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

28 Aralık 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Fırında muska böreği:Malz.3 adet yufka
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
içi için peynir maydanoz karışımı
üzeri için 1 yumurta sarısı
çörekotu
YAPILIŞI:
Birinci yufkayı düz bir zemine yayın.Su ve yağı bir kasede karıştırın,fırça ile bu yağlı su karışımından yufkaya sürün.Daha sonra yufkayı ikiye katlayın yine yağlı su sürün.Dört parmak genişliğinde şeritler kesin.Her parçaya peynir maydanoz karışımlı harç koyun.Muska şeklinde karşılıklı kenarlar denk gelecek biçimde katlayın.Yağlı kağıt serilmiş ya da margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizin.Diğerlerine de aynı işlemi yapın.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpip 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder