Ravioli Hamuru:Malz.300 Gram Un
3 Adet Yumurta
1 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
Yarım Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Yumurta
1 Adet Yumurta Sarısı
Yapılışı:
Un, yumurta, yağ ve tuzu yoğurun.
Hamuru soğuk bir ortamda 45 dakika kadar bekletin.
Hamuru iki parçaya bölüp bir parçasını unlanmış düz bir zeminde açın.
Hamurdan 4 cm eninde şeritler kesin.
Şeritlerin üzerine 3 cm arayla iç malzemesini küçük topaklar halinde yerleştirin.
Hamurun kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün.
Kalan hamuru da açıp 5-6 cm eninde şeritler halinde kesin.
Kestiğiniz şeritleri diğerlerinin üzerine yerleştirin.
Bir hamur keseceği ile hamurları, kenarları tırtıklı olacak şekilde kesin.DAMAK TADI...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder