Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Aralık 2015 Pazar

DAMAK TADI

Ekmek üzeri patatesli bakla püresi:Malz.400 Gram Kuru Bakla
Yeteri kadar Maydanoz
Yeteri kadar Defne Yaprağı
Yeteri kadar Kereviz ve Kekik Garnitürü
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet Patates
60 Mililitre Zeytin Yağı
1 Adet Limon Suyu
6 Dal Taze Nane
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Kızartılmış Ekmek
Yapılışı: 
Kuru baklaları bir gece önceden soğuk suda bekletin. Suyunu süzüp baklaları büyük bir tencereye alın. Kabuğu soyulmuş patates, soğan, su ve aromatik otları baklalara ekleyin. 2 litre kaynar suyu ekleyip 10 dakika pişirin. Ateşi kısın ve baklalar rahatça ezilecek kıvama gelene kadar pişirin. Suyu süzüp karışımı püre halinde ezin. Zeytinyağı ekleyip karıştırın. Kızartılmış ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırın. Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder