Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Aralık 2015 Cuma

DAMAK TADI

Nokul:Malz.2 Kilogram Un
Yeteri kadar Süt
Bir Miktar Sıvıyağ
Bir Miktar Ilık Su
1 Çorba kaşığı Maya
1 Çorba kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Tahin ve Haşhaş Karışımı (İçi İçin)
Yeteri kadar Dövülmüş Ceviz (İçi İçin)
Yapılışı: 
Önce yarım su bardağı ılık su içinde mayayı ve şekeri karıştırıp, kabarmasını bekleyin.
Unun ortasını havuz gibi açıp süt veya yoğurt suyu (ikisi de olabilir), ılık su ve mayalı suyu koyun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. (Kolaylık açısından fırından alınabilecek ekmek hamuru da olabilir.)
Yoğrulan hamuru, 2 saat üzeri ıslak bir bez ile örtülü olarak kabarmasını bekleyin. Hamuru hafif yağlanmış bir yüzeyde, bir parmak kalınlığında açın.
İçine tahin, haşhaş ve dövülmüş ceviz karışımını döşeyin ve rulo yaparak kesin. Elde de şekil verin. 
Kullanılacak tepsinin içine 1 parmak kadar sıvıyağ dökün. 
Nokulları sıkı olarak aralarında boşluk olmayacak şekilde tepsiye yerleştirin. (Kabarırken yukarı doğru kabarıyorlar.)
Arzuya göre üstüne yumurta ve susam koyun. 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder