Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2 Aralık 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

İç Baklalı Enginar:Malz.Yarım Kilogram İç Bakla
5 Adet Enginar
2 Adet Kuru Soğan
1 Su Bardağı Zeytin Yağı
1 Adet Limon
1 Adet Kesme Şeker
1 Demet Dereotu
Yeteri kadar Tuz
Yapılışı:
Soğanları ince doğrayın ve yağda hafifçe çevirin. Temizlenmiş ve tuza batırılmış, yarım limonla ovulmuş enginarları sıralayın. Tuz, şeker ve yarım limon sıkın., üstünü örtecek kadar su koyun.
Tencerenin ağzını önce yağlı kağıtla, sonra kapakla kapayın, ateşe bırakın.
Yarı pişince iç baklaları ekleyin. Tamamen pişince ateşten alın. Enginarları servis tabağına dizin, ortalarına baklaları doldurun ve bol miktarda kıyılmış dereotu serpin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder